Składniki
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- mała cebulka, najlepiej czerwona
- 20 dag pomidorków koktailowych
- po 10 dag serka koziego i gorgonzoli
- 20 dag wędzonego łososia
- garść bazylii
- kilka kropli oliwy
- sól, pieprz
Ciasto rozwijamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (można użyć papieru w który zawinięte jest ciasto), pomidorki kroimy (kilka z łodyżkami możemy położyć w całości), łączymy z cebulą pokrojoną w piórka, kropimy oliwą, solimy, pieprzymy, mieszamy i rozkładamy na tarcie. Dodajemy rozdrobnione sery i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 35-40 min.
Po wyjęciu z pieca rozkładamy na tarcie porwanego w kawałki łososia i dekorujemy listkami bazylii. Ja dałam z rozpędu bazylię przed pieczeniem i nie wygląda zbyt dekoracyjnie :(
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz