środa, 9 maja 2012

Kolorowe tagliatelle ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Tak to prawda - lubię makarony :) Zawsze mam w domu kilka paczek różnych makaronów, kilka puszek pomidorów w puszce, cebulę i czosnek, bo to wystarczy, żeby szybko przyrządzić pyszną kolację...
Tym razem trzeba zrobić zakupy, chociaż przyznam, że ja zawsze mam w zamrażalniku pierś kurczaka (mam dzieci :) a szpinak bardzo często...


Składniki dla 2 osób:

  • pół paczki kolorowego taglatelle (zwykłe też będzie ok :)
  • mała pierś kurczaka lub pół dużej
  • szpinak w liściach lub mrożony w liściach
  • kilka suszonych pomidorków suchych lub z oleju
  • cebula
  • czosnek
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie gorgonzola

Nastawić makaron.
Umyty i osuszony szpinak podsmażyć z cebulką i czosnkiem, po chwili dodać drobno pokrojone pomidory suzone i ew. kawałek gorgonzoli.
Pierś pokroić na podłużne paski, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni grillowej.
Na makaronie układać szpinak i paski kurczaka, można posypać parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...