Tym razem trzeba zrobić zakupy, chociaż przyznam, że ja zawsze mam w zamrażalniku pierś kurczaka (mam dzieci :) a szpinak bardzo często...
Składniki dla 2 osób:
- pół paczki kolorowego taglatelle (zwykłe też będzie ok :)
- mała pierś kurczaka lub pół dużej
- szpinak w liściach lub mrożony w liściach
- kilka suszonych pomidorków suchych lub z oleju
- cebula
- czosnek
- oliwa
- sól, pieprz
- opcjonalnie gorgonzola
Nastawić makaron.
Umyty i osuszony szpinak podsmażyć z cebulką i czosnkiem, po chwili dodać drobno pokrojone pomidory suzone i ew. kawałek gorgonzoli.
Pierś pokroić na podłużne paski, posolić, popieprzyć i usmażyć na patelni grillowej.
Na makaronie układać szpinak i paski kurczaka, można posypać parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz