Nie bardzo pamiętam skąd odgapiłam przepis, chyba z bloga Kasi Tusk - http://www.makelifeeasier.pl/blog/gotowanie/.
Ciasto orzeźwiająco cytrynowe, nie przejmujcie się jak wyjdzie ciężkie i wilgotne - takie ma być. Narzeczonemu nie za bardzo smakowało połączenie kwaśnego ze słodkim, może jeszcze raz spróbuję je zrobić z mniejszą ilośćią cytryny?
Składniki:
- 200 g miękkiego masła
- 4 jajka w temperaturze pokojowej
- 220 g mielonych migdałów
- 200 g cukru
- 1 tabliczka białej czekolady
- 60 g mąki, najlepiej tortowej
- skórka i sok z 2 cytryn
Wylać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz